Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

De onderhoudsvriendelijke tuin

Tegenwoordig hebben we het allemaal zo druk, maar zodra de zon begint te schijnen wordt het hebben van een tuin weer heel belangrijk. Gezellig barbecueën met vrienden en familie, spelletjes spelen in de tuin met de kinderen en lekker rustig een boekje lezen en genieten van de zon. Met de onderhoudsvriendelijke tuin kun je lekker genieten van de tuin en ben je niet de hele tijd bezig met het onderhouden ervan. 

Onderhoudsvriendelijke tuin

H.W. Mollema Hoveniers- & Bestratingbedrijf

Weinig onderhoud

Een tuin hebben is leuk, maar het onderhoud hiervan kan veel tijd opeisen. Tijd die je misschien liever zou willen besteden aan het genieten van je tuin. Een tuin hoeft overigens niet altijd om veel onderhoud te vragen. Want een onderhoudsvrije tuin biedt jou een plek om van het buitenleven te genieten en toch er weinig mee bezig te zijn. Ideaal voor mensen die een tuin, maar niet de lasten willen hebben. 

Kenmerken van een onderhoudsvriendelijke tuin 

Hou je niet van tuinieren of heb je simpelweg gewoon geen tijd om te tuinieren door andere werkzaamheden? Dan is de onderhoudsvriendelijke tuin dé oplossing voor jou. Kies voor planten die het hele jaar door iets te bieden hebben en bovendien lang bloeien. Hierbij heb je weinig onderhoud. Ook zie je vaak dat een onderhoudsvriendelijke tuin veel tuinbestrating en plantenbakken bevat. Op gebied van een erfafscheiding kan je het beste kiezen voor een aluminium erfafscheiding of een houten erfafscheiding om zo min mogelijk onderhoud te ervaren.

Uiterlijk onderhoudsvriendelijke tuin 

Veel mensen weten niet goed wat ze zich voor moeten stellen bij een onderhoudsvriendelijke tuin. Logisch ook want dit type tuinontwerp kan erg verschillen van elkaar. Je hebt onderhoudsvriendelijke tuinen die je iets doen denken aan een moderne tuin met veel tuinbestrating, bloempotten en weinig decoratie elementen. Ook heb je onderhoudsvriendelijke tuinen die wel zeker over voldoende groen beschikken, maar waarbij de planten en bloemen om weinig onderhoud vragen. Jij kunt zelf je keuzes maken en jouw onderhoudsvriendelijke tuin aan jouw wensen laten voldoen. 

Sierbestrating in de onderhoudsvriendelijke tuin 

Een onderhoudsvriendelijke tuin bestaat vaak voor het grootste deel uit sierbestrating, waarbij de voegen dichtgemaakt worden zodat u hier weinig onkruid tussen krijgt. Een tuin is natuurlijk geen tuin zonder groen en planten. Daarom is het belangrijk om planten uit te zoeken die makkelijk te onderhouden zijn, zoals vrouwenmantel of zonnehoed. Er moet echter wel aan een geschikte plek worden gedacht bij het planten van de bloemen en planten. 

Onderhoudsvriendelijke tuin H.W. MollemaOnderhoudsvriendelijke tuinOnderhoudsvriendelijk

Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin:  

Kenmerken van een onderhoudsvriendelijke tuin

Heb je geen talent voor tuinieren of gewoon geen tijd om te tuinieren door andere werkzaamheden? Dan is de onderhoudsvriendelijke tuin dé oplossing. Kies voor planten die het hele jaar door iets te bieden hebben en bovendien lang bloeien. Hierbij heb je weinig onderhoud. 

Het onderhoud minimaliseren  

Om het tuinonderhoud te minimaliseren is het van groot belang om de planten op de juiste plek te planten. De ene plant heeft veel zonlicht nodig en de andere heeft juist veel schaduw nodig. Plant je de planten op een verkeerde plek dat zorgt dit voor extra onderhoud. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van het milieu van de planten.   

Maak nu een afspraak bij H.W. Mollema

Heb je interesse in een onderhoudsvriendelijke tuin? Maak direct een afspraak met één van onze specialisten. Bij Mollema gaan we met jou in gesprek om jouw wensen en de mogelijkheden voor jouw tuin te bespreken. Samen met jou zorgen wij voor de perfecte onderhoudsvriendelijke tuin

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject